Jensen & Bugge

Harmonikaspilleren Mette Kathrine Jensen Stærk og violinisten Kristian Bugge dannede i 2001 folkemusikduoen JENSEN & BUGGE. Siden har de spillet swingende og energisk dansk folkemusik, ved dans og koncerter i Danmark, USA, Canada, Færøerne, Norge, Sverige, Finland, Sydkorea, Japan og Polen. De har hver for sig begge tidligere modtaget adskillige priser og som duo fik de “Traditionsprisen” ved Danish Music Award Folk 2012.

De to musikere mødtes allerede som børn, da de voksede op kun tre km fra hinanden, syd for Vejle, hvor de også gik til folkedans i den samme forening. Selv om de stod på bussen ved samme stoppested under det meste af skoletiden, varede det længe før de faldt i snak og fandt ud af, at de delte interessen for at spille folkemusik. Det var faktisk først da de havnede i samme klasse på folkemusiklinien på konservatoriet i Odense i 2001, at de for alvor fik glæde af hinandens musik. Samme år dannede de denne duo.

JENSEN & BUGGE har stor erfaring i og brænder varmt for at spille til dans, både sammen og hver for sig eller med andre musikere. Det er blevet til duoens specialitet og varemærke og ud af det opstod idéen, til det som skulle blive duoens første udgivelse, DVD’en, “PROJEKT DIALEKT”.

JENSEN & BUGGE har indledt et spændende samarbejde med harmonikaspilleren Dwight Lamb fra Onawa, Iowa, USA.  Som de bl.a. har turnéeret med i USA og Danmark. I juni 2011 udkom den første cd “Dwight Lamb, Jensen & Bugge live in Denmark 2010” og to år senere opfølgeren “Dwight Lamb, Jensen & Bugge live in Denmark 2013, part two” både på Missouri Valley Music i USA og på Go Danish Folk Music i Danmark.

Duoens udgivelser er alle udkommet på pladeselskabet fra Mette og Kristians hjemby, Vejle, Go Danish Folk Music, mere info her!

Cd’erne:
“Jensen & Bugge – Greatest hits” 2021 (CD & LP & digitalt)
“Jensen & Bugge + Høirup – Slid din tid” 2015 (CD & digitalt)
“Dwight Lamb, Jensen & Bugge live in Denmark 2013, part two” (CD & digitalt)
“Hav & Land – 10 år med dansk traditionel musik” 2011 (CD)
“Dwight Lamb, Jensen & Bugge live in Denmark 2010” (CD)
“Projekt Dialekt” 2010 (DVD)

Website: www.jensen-bugge.dk
Facebook: www.facebook.com/jensenbugge