3 Fidders 3 Traditions

3 F I D D L E R S   3 T R A D I T I O N S
Hvirvlende valse, glade polkaer, groovy jigs, fyrige reels og hæsblæsende hopsaer, nykomponerede numre og gamle dansemelodier. Det er nogle af ingredienserne du vil opleve til koncert med den internationale violintrio ”3 Fiddlers, 3 Traditions”, bestående af Ruthie Dornfeld, Jamie Fox og Kristian Bugge.

Ruthie Dornfeld er expert på amerikansk old time og spiller ligeledes et stort repertoire af keltisk og skandinavisk musik. Hun har optrådt og undervist i over fyrre år i hele USA samt i Danmark, Irland, Frankrig, Ungarn, Finland, Brasilien og på Cuba. Hun har været gæstelærer på Sibelius Akademiet i Helsinki og folkemusikuddanelsen i Odense og er kendt fra grupper som American Café Orchestra, The Poodles oma. Se mere på www.ruthiedornfeld.com

Jamie Fox er en af de mest aktive yngre violinspillere indenfor Métis traditionen, som er en del af de nordamerikanske indianeres folkemusik. Métis musikken bygger på rødder fra Keltisk, Fransk og nordiske traditioner, blandet med indianske trommerytmer og stepdans. Jamie er vokset op med violinen og har spillet i og turneret med familiens gruppe “The Fox Family”.

Kristian Bugge har specialiseret sig i de danske folkemusik traditioner og er meget aktiv i Danmark, Skandinavien og Nordamerika både som musiker og underviser. Allerede i 2006 modtog han “Årets folk debut” og “Årets folk instrumentalist” ved DMA Folk. Siden er han blevet en af de mest prisbelønnede folkemusikere herhjemme, med ikke mindre end 9 DMA-priser for arbejdet med hans bands og projekter.

De tre har spillet en række koncerter i det vestlige USA og Canada. I februar 2017 var de på deres første turné i Danmark og udgav i den forbindelse deres første trio cd. Her kan du lytte nogle numre fra den: www.soundcloud.com/3fiddlers

 

 

 

 

 

 

 

Mere info via: www.3fiddlers3traditions.com & www.facebook.com/3fiddlers