Gangspil

GANGSPIL

Se videoen fra da Gangspil var live på Twin Cities PBS i Minnesota, USA, marts 2019!

Sonnich Lydom (harmonika og mundharpe) og Kristian Bugge (violin) har spillet som trio med Morten Alfred Høirup (guitar og vokal) i cirka fire år.

2016 var et fantastisk år for Gangspil! Med bl.a. modtagelse af “Traditionsprisen” ved Danish Music Awards Folk og mere end 50 koncerter rundt om i Nordamerika samt et pænt antal hjemme i Danmark. Dette er vi meget glade for og stolte af, det har været skønt at spille for jer alle!

Vi – Kristian og Sonnich – turnerer jævnligt i USA.

Hold øje med vores hjemmesider www.trad.dkwww.facebook.com/traddk og www.twitter.com/GangspilDenmark hvor vi vil holde dig opdateret 🙂

Varme hilsner,
Gangspil

———-
Med udgangspunkt i de mange års arbejde med den traditionelle danske musik, tilegnet i samspillet med de gamle traditionsbærere, eller fundet i gamle nodebøger, tager musikken jer med et nyt sted hen.

Dialogen med publikum er kernen i vores arbejde med folkemusikken, og her spiller såvel fællessang som historierne fra de mange år på farten i Danmark og udland, en vital rolle.

Sonnich Lydom bor i Dragør og er en mester indenfor den irske, fransk-canadiske og ikke mindst den danske folkemusik. Han har i løbet af de seneste 25 år genintroduceret såvel den lille toradede diatoniske harmonika som mundharpen i den danske folkemusik, og musikken fra Fanø, hvorfra Sonnichs familie stammer, har en særlig plads i hans hjerte. Sonnich er kendt og respekteret for sit arbejde med den traditionelle musik i bands som Dronningens Livstykke, Marianne Green Band og ikke mindst i ULC, med hvem han modtog en Danish Music Award for Årets Danske Folk Album i 2001 og igen i 2004.

Kristian Bugge kommer fra Vejle-egnen, men bor nu i København, hvorfra han rejser ud i verden med den danske folkemusik. Kristian har i mange år studeret musikalske dialekter fra hele Danmark, og spillet violin til dans og koncert, bl.a. med nogle af vore fineste gamle traditionsbærere. Han har høstet stor anerkendelse for sit repertoire og sin spillestil, og han fik allerede i 2004 DRs Radium Pris. Kristian har efterfølgende modtaget flere DMA-statuetter, bl.a. som Årets Danske Folk Instrumentalist i 2006, og Årets Danske Folk Artist i 2011, og han er desuden kendt for sit arbejde i bands som Jensen & Bugge, Habadekuk og Baltic Crossing.

Det første album, ”Gangspil” udkom i sommeren 2015! Først udgivet i U.S.A. under Festival of American Fiddle Tunes i Port Townsend, WA i den første uge af juli. Senere blev den Danske/Europæiske release fejret på Tønder Festivalen den sidste weekend i august.

Hjemmeside: www.trad.dk
FB: www.facebook.com/traddk
Video: www.youtube.com/watch?v=9Q3575mIMBg
Record Company: www.gofolk.dk